Beyin ve Hudut Cerrahisi Ana Bilim Kısmı Lideri olan Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak’ın tasarlayıcısı ve yürütücüsü olduğu “Gliomir-Beyin Kanseri Aşı Tedavisi” klinik çalışması kanser hastaları için yeni bir umut ışığı oldu.

GLİOMİR TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM

Halihazırda berbat seyirli beyin kanseri tipleri olan Glioblastoma Multiforme ve Anaplastik Astrositim çeşitlerinde klasik tedavi prosedürleri olan kemoterapi ve kimi moleküler tedaviler uygulanırken Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak ve grubunun geliştirdiği Gliomir tedavisi için yeni bir sistem geliştirdi.

HABERİM 724 | Türk tabipten kanser tedavisinde çığır açacak buluş

SAVUNMA HÜCRELERİNE BAĞIŞIKLIK AŞILANACAK

Geliştirilen tedavi metoduyla; hastanın damarlarından alınacak olan ayrıştırılmış savunma hücreleri olan “natural killer” laboratuvar ortamında hastadan ameliyatla alınan tümör hücreleri ile karşılaştırılarak eğitilecek ve savunma hücrelerine bu sayede bağışıklık kazandırılacak. Tedavi sürecinde daha sonra bağışıklık kazanan bu hücreler tekrar hastanın bedenine verilecek. Olağan kurallar da insan bedeninde da bu hücreler karşılaşmakta lakin tümör hücreleri bu savunma hücrelerinden kaçabilme özelliğine sahip olduğu için savunma hücreleri tümör hücrelerini yok edemiyor.

HABERİM 724 | Türk tabipten kanser tedavisinde çığır açacak buluş

SAĞLIK BAKANLIĞI, 3 HASTADA UYGULANMASINA MÜSAADE VERDİ

Gliomir tedavisi dünyada bu prensiple üretilen birinci hücresel tedavi Sağlık Bakanlığı tarafından 3 hastada uygulanmasına müsaade verildi. Bu tedavi sisteminin başarılı olması halinde ise bu metot Türkiye’de ve dünya da başka birçok kanser tedavisinde de uygulanabilecek. Bu aşının geliştirilmesi konusunda birçok araştırma da yapan “Innoway RG” kümesinde birçok bilim insanı da misyon yapıyor.

HABERİM 724 | Türk tabipten kanser tedavisinde çığır açacak buluş

BAŞARILI OLURSA, TÜM KANSER TİPLERİNDE UYGULANACAK

Araştırmanın tasarlayıcısı ve yürütücüsü olan Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak geliştirdikleri formülün dünyada bir birinci olduğunu ve başarılı olması durumunda öteki kanser cinslerinde de uygulanabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Beyin tümörleri üzerinde çalışıyor ve ameliyatlar yapıyorum bunların ve bu tümörlerin yaklaşık 4’te 1’i kanser özelliği taşıyor. Bu tümörlerin cerrahi sonrasında radyoterapi ve kemoterapi prosedürüyle büsbütün ortadan kaldırılmak mümkün olmuyor. Yıllardır üzerinde çalıştığım beyin tümörleriyle ilgili bir klinik araştırma yaptık ve kanser aşısı olarak da tanımladığımız Gliomir yolunu geliştirdik. Sıhhat Bakanlığının müsaadesiyle bunu 3 hastada deneyeceğiz. Elde edilecek muvaffakiyet durumuna nazaran de bunu daha fazla hastada uygulama bahtı bulacağız. Tahminen de bu birebir prensiple pek çok kanser için de bu tedavi uygulanabilecek. Tedavi de ana prensibimiz ameliyatla elde ettiğimiz beyin tümörü hücrelerini hastanın kendi savunma hücreleriyle laboratuvar ortamında bir ortaya getireceğiz ve bedenin kendi hücrelerini kanser hücreleriyle bağışık hale getireceğiz. Bu hücreleri daha sonra çoğaltarak hastaya geri vereceğiz. Şu anda beyin kanserlerinde iki tip çok ölümcül ortalama hayat müddetleri çok kısa. Umarım bu tedavimiz ömür mühleti üzerin de olumlu bir tesir oluşturur ve tedaviye neden olur. Şayet muvaffakiyet elde edersek öbür kanser çeşitlerinde de uygulanabilir. Bu çalışmada ki metodoloji dünya da birinci sefer denendi.”

Paylaşımları :
Yorumları Göster (0)
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir