Yapılan yeni bilimsel araştırmalar, sigara izmaritlerinin bile havaya zararlı bileşenler yaydığını ortaya çıkardı.
Sigara
Uzmanlar, sigara içmenin akciğerler kadar gözlere de ziyan verdiği ikazında bulundu.
Sigara ve alkolün kansere neden olma olasılıklarını inceleyen araştırmacılar, haftada bir şişe şarap tüketmenin 10 adet sigara içmekle birebir olduğunu belirtti.
WHO datalarına nazaran yılda 8 milyon kişinin sigara kullanımı nedeniyle öldüğünü belirten Dr. Kaptan, bu yüzden bu yıl Dünya Sigarasız Günü temasının ‘Akciğer sağlığı’ olarak belirlendiğini söyledi.
Kalp hastalığı riskini artıran 8 faktörden birinin bile hayatınızda olması, sizi kalp-damar hastalıklarına aday yapabilir.
İftar ve sahurda içilen sigaranın azaltılması durumunda büsbütün bırakmanın kolaylaşacağını belirten uzmanlar, ikazlarını sıraladı.
Prof. Dr. Dilek Toprak, oruç esnasında bağımlılık bedenden uzaklaşmışken, sigarayı tekrar hatırlamadan devam etmenin, bırakma prosedürüne baştan başlamaktan çok daha kolay olduğunu vurguladı.
Kronik gerilimin kanser için en kıymetli neden olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Zafer Cantürk, "Strese çok maruz kalırsanız bağışıklık sistemi baskı altına alındığı için kanser oluşur." dedi
Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe nazaran; sigara paketlerinde 5 Temmuz'dan itibaren marka logosu yer almayacak, sıhhat uyarısı yüzde 85 yer kaplayacak.
Prof. Dr. Elif Dağlı, Türkiye'de geçen yıl Cumhuriyet tarihinin en yüksek tütün tüketiminin yaşandığını ve kişi başına yılda bin 400 sigara düştüğünü belirtti.